סינמטק ירושלים פתח את דלתותיו בשנת 1975, אז שכן בבית אגרון. הוא הוקם בחזון משותף של גורג אוסטרובסקי וליה וווים ובתמיכת טדי קולק, ראש העיר דאז וקרן ירושלים. בזכות אהבתם של וים וליה לקולנוע ואוסף הסרטים העשיר שאספו לאורך שנים רבות הביא לייסודו של ארכיון ישראלי לסרטים וסינמטק פעיל המקרין סרטי איכות.
השנה אנו חוגגים 50 . לרגל המאורע, אנו נרגשים להציג כרזות מתוך העשור הראשון של פעילות הסינמטק ) 1975 – 1985 (. עם צאת התוכנייה הראשונה (אפריל 1975), שמוצגת בתערוכה זו, הפך הסינמטק למרכז תרבותי מרכזי בעיר ואבן שואבת למגוון חובבי קולנוע. הכרזות, שמייצגות את הסרטים וההקרנות שהיו חלק בלתי נפרד מההיסטוריה שלנו, פותחות צוהר לעשייה הקולנועית המקומית והבינלאומית של התקופה ומשמשות זיכרון ויזואלי לתפקידו המהותי של המוסד כארכיון לקולנוע – ואת מחויבותו לקהילה, פלורליזם ונושאים חברתיים.
בשנים הראשונות עוצבו הפוסטרים על ידי חיים שטייר (1941 – 2010), מעצב גרפי, ארט דירקטור, מחנך ואספן שהתמחה בעיצוב קטלוגים לתערוכות ועבד עם הוצאות לאור ומוסדות תרבות ואמנות.
לרגל חגיגות היובל אנו מזמינים אתכם להיזכר בדרכו המיוחדת והמשפיעה של הסינמטק על תרבות הקולנוע בישראל.