רותי סלע, Hugs 2025
מרכז לאמנות ומחקר מעמותה, בית הנסן, ירושלים
אוצרות: לאה מאואס (סלה־מנקה)
פתיחה: חמישי 24.7.2025, 19:30
בתערוכה החדשה של האמנית רותי סלע במרכז מעמותה מוצגות ארבע עבודות העוסקות בגוף, בקשר בינאישי ובטכנולוגיה. בעבודה המרכזית, Hugs 2025, משחזרת סלע את עבודת הווידיאו הראשונה שלה, Hugs – פרפורמנס שנועד לאסוף חיבוקים מזרים, שצולם ברחובות ירושלים ב-1999. התערוכה כולה מצביעה על שינויי העומק שחלו ב-25 השנים שחלפו מאז, שינויים טכנולוגיים ושינויים ערכים ומוסריים, וסוקרת את התמורות הדמוגרפיות והפוליטיות שחלו בחברה הישראלית בירושלים בחצי יובל שנים.
בתערוכה יוצגו גם שלוש עבודות וידיאו קודמות של סלע:
Hugs, עבודת הווידיאו המקורית משנת 1999 (9 דקות, ללא סאונד).
Hugs #2, עבודת וידיאו משנת 2017 (1:30 דקות): תיעוד של טקס יום הולדת בגן של בנה של האמנית, בו מוזמנים ילדי הגן לנשק ולחבק את חברם, החוגג את יום הולדתו השלישי. העבודה מעלה שאלות על חינוך, כוח וחוסר אונים הן של המצולם והן של האמנית, שמתעדת את ההתרחשות כאמא המתארחת בטקס קבוע בגן.
Therms and Conditions, עבודת וידיאו משותפת עם מעין אמיר משנת 2022 (1:32 דקות): וידיאו שצולם דרך כוונת תרמית של כלי נשק (Infrared Thermography) בניסיון לתעד עקבות חום אנושיות הנוצרות על ידי חיכוך ידיים של זרים על גופן של האמניות המצולמות (צולם בלילה קר בחורף 2022, בזמן מגפת הקורונה). הסרט מעלה שאלות על המתח שבין הניסיון ליצור קרבה אנושית וההתבוננות במצולמים דרך כוונת הנשק, שמרחיקה ומטשטשת את זהותם.
שעות פתיחה: שלישי ורביעי 13:00–18:00, חמישי 12:00–18:00, שישי 10:00–14:00
נעילה: 26.9.2025
ביוגרפיה קצרה של האמנית
רותי סלע, אמנית, ילידת דצמבר 1974, ירושלים. חיה ועובדת בתל־אביב. עבודותיה נוצרות בגבול שבין קולנוע, וידיאו ארט ופרפורמנס. סלע מתעדת ומתעסקת במערכים שונים של יחסי כוחות, פעמים רבות בהקשר של חוק, פוליטיקה ומיניות. עבודותיה הוצגו בתערוכות ובפסטיבלים רבים בישראל ומחוצה לה. בין המוסדות והבימות שבהן הציגה: מוזיאון תל־אביב, מוזיאון בת־ים, המרכז לאמנות דיגיטלית בחולון, הביאנלה באיסטנבול, הביאנלה בברלין, הביאנלה בסידני, מניפסטה, ומוזיאונים דוגמת ז'ה דה־פום ומרכז פומפידו בפריז, מוזיאון ZKM בגרמניה, מומוק בווינה, טייט מודרן בלונדון ושטדליק בורו באמסטרדם. סלע זכתה בכמה פרסים, בהם פרס אנסלם קיפר מטעם קרן וולף, פרס אמן צעיר, פרס עידוד היצירה ופרס אמן וידיאו בכיר מטעם משרד התרבות.




